Što trebam znati?    Kako kupiti?   Račun za uplatu
   
 Što trebam znati?  
Kratki uvod u web trgovinu i najosnovnije stvari potrebne za brzu i lakšu kupovinu.  
   
Koja je funkcija trgovine? Apple oprema web trgovina je trgovina koja Vam nudi kupovinu u nekoliko koraka, a da pri tome ne umanjuje užitak kupovine velikih trgovačkih web centara.
Koje su prednosti ove trgovine? Prednosti naše trgovine su najbrža i najjednostavnija kupovina uz najpovoljnije cijane na tržištu cijele regije. Također, za kupovinu Vam ne treba kreditna kartica ili bankovni računi, kupiti možete bez ijednog internet plaćanja.
Tko sve može kupovati kod Vas? Opremu koja se nalazi u našoj web trgovini kupiti mogu kupci iz bilo koje zemlje u svijetu. Prednost imaju državljani Republike Hrvatske, no u slučaju da se ne nalazi Vaša zemlja prilikom odjave, slobodno nas kontaktraijte na mail (pod Kontakt) i dogovoriti ćemo detalje, dok se ne uvede i Vaša država među sve ostale.
Kako se plaća? Koje su vrste plaćanja? U našoj trgovini imamo nekoliko vrsta uplata, a to sve ovisi o zemlji iz koje dolazite. Dobro je što ne morate imati kreditne kartice, a opet MOŽETE PLATITI I KREDITNIM KARTICAMA, naravno preko PayPal-a.
Plaćanja su sljedeća: Hrvatska:
"Uplata na račun", "plaćanje pouzećem" i "PayPal".
Ostale zemlje: "Uplata na račun" i "PayPal".
Koja je razlika između "Uplata na račun" i "Plaćanje pouzećem" za uplatu u HR? "Plaćanje na račun" je plaćanje putem platnog naloga (vriman) ili putem internet bankarstva na naš račun, a "plaćanje pouzećem" je uplata prilikom primitka (poštaru ili u svojoj Pošti).
Razlika je u tome što se za plaćanje "Uplata na račun" ne naplaćuje poštarina, odnosno poštarina je bepslatna za kupca (poštarinu plaća Apple oprema), dok za plaćanje "Pouzećem" poštarina iznosi 20,00 Kuna.
Moramo napomenuti da ćete poštaru morati dodatno platiti 10,00-ak Kuna za kupljeno i dostavu "Pouzećem".
Zašto poštaru moram platiti dodatnih 10,00 Kuna za plaćanje "Pouzećem"? Nažalost, mi na to ne možemo utjecati i ne možemo platiti, jer se to plaća prilikom primitka i izričito od osobe koja prima narudžbu, zato smo doskočili tom problemu i cijenu poštarine koja je iznosila 30,00 Kuna SPUSTILI na 20,00 Kuna, kako bi i taj problem bio pokriven i riješen, odnosno podmiren sa naše strane.
Kupio/la sam "Uplata na račun", koliko vremena imam za uplatu? Za uplatu imate 48h od dana narudžbe, točnije 2 radna dana. U slučaju da ste naručili u petak, 48h će se brojati od ponedjeljka. Također, praznici se ne broje, pa ako naručite prije praznika ili za vrijeme praznika, taj dan se ne broji.
Nakon 48h narudžba se poništava, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila. Nakon 48h i poništavanja narudžbe, artikli se automatski vraćaju na stanje, što znači da ih istog trenutka može kupiti netko drugi.
Kada šaljete kupljeno za "Uplata na račun" i plaćanje "PayPal"-om? Narudžba se šalje u roku od 24h. Prilikom kupovine uplata na račun, narudžba se šalje tek nakon zaprimljene uplate, a nakon zaprimljene uplate, mi Vam naručeno šaljenmo u roku od 24.
Da smo zaprimili vašu uplatu i da od tog trenutka kreće 24h, znati ćete jer ćete putem e-mail dobiti potvrdu da je uplata zaprimljena.
Kada se narudžba pošalje, u roku od 30-ak minuta na Vašu e-mail adresu šalje se obavijest (potvrdu narudžbe), da je ista poslana i krenula k Vama.
Uvijek možete ubrzati slanje, ako nam pošaljete potvrdu uplate, tako da narudžba može krenuti na Vašu adresu već isti dan.
Kada šaljete kupljeno za plaćanje "Pouzećem"? Narudžba se šalje u roku od 24h i to od trenutka kada je narudžba zaprimljena (narudžba se zaprima odmah nakon završene kupovine, istog trenutka kada i Vi zaprimite e-mail sa potvrđenom narudžbom). Kada se narudžba pošalje, u roku od 30-ak minuta na Vašu e-mail adresu šalje se obavijest (potvrdu narudžbe), da je ista poslana i krenula k Vama.
Koliko vremena treba da narudžba stigne? Nakon zaprimljene obavijesti, mi imamo 24h da Vam pošaljemo narudžbu, no nažalost, tu prestaje sva naša nadležnost. Vrijeme zaprimanja pošiljke je u načelu oko 2 do 3 dana, no to nažalost ovisi o Hrvatskoj Pošti, a ne o nama. Morate znati da radi papirologije, dostava za kupovinu "Pouzećem" traje i koji dan duđe (cca još 2 do 3 dodatna dana), kao i to da pošta ima pravo zadržati pošiljku do 4 dana prije nego je dostavi, iako to zaista nikada ne rade.
Brzinu dostave Vaše narudžbe uvijek možete ubrzati sa dodatnom uplatom na "prioritetno slanje" što iznosi 10,00 Kuna više na cijenu dostave, a narudžba najčešće stiže već drugi danm u roku od 24h (ovisi i kada je narudžba zaprimljena. Ako je zaprimljena do 10:00h ujutro, biti će poslana isti dan prioritetno i istu zaprimate već drugi dan, no ako je narudžba napravljena/zaprimljena u popodnevnim satima, iako je "prioritetno" ista se zaprima tek nakon više 0d 24h).
Što je sa dostavom? U našoj internet trgovini imamo nekoliko vrsta i načina dostave. Također, načini dostave ovisi o odabiru načina plaćanja.
Koje vrste dostava postoje (HR)? Za Hrvatsku postoji nekoliko dostava, od koje su tri standardne i uvijek prisutne:
- Besplatna dostava
- Preporučena dostava
- Dostava pouzećem
Postoje i druge vrste dostava, no druge vrste dostava se dodaju i miču ovisno o ugovorima sa dostavnim službama, o cijenama dostave ili nekim drugim parametrima (npr. dostave koje su popularne i u modi, a koje opet mogu nestati nakon nekoliko godina rada), tako da možete vidjeti dostavu kurirskim službama, preuzimanje na Tisku, brže i expresne dostave, i slično. Vrste dostave koje se nalaze prilikom odjave u košarici, to je trenutno mogućnost za odabit, no često se mijenjaju vrste dostave, Vi odaberite ono što što Vama odgovara najviše, a vuijek nas možete kontaktirati sa upitom za dodatnu ili drukčiju dostavu.
Apple oprema ima potpuno pravo odlučivati koji način dostave pruža svojim kupciam, kao i iste maknuti, odnosno dodati bez dodatnih objašnjenja.
Koje vrste dostava postoje Ostale zemlje? Za ostale zemlje postoji samo jedna dostava: - Preporučena pošiljka (nažalost, iz Hrvatske prema drugim zemljama mora se slati preporučeno uz carinsku deklaraciju).
Apple oprema ima potpuno pravo odlučivati koji način dostave pruža svojim kupciam, kao i iste maknuti, odnosno dodati bez dodatnih objašnjenja.
Kako odbarati besplatnu dostavu? Besplatna dostava dostupna Vam je uplatom na račun. Ako se odlučite za plaćanje na račun, sve troškove dostave podmirujemo mi, Apple oprema web trgovina.
Kako odabrati prepručenu dostavu? Preporučenu dostavu možete odabrati prilikom kupovine, odnosno plaćanja "Uplata na račun". Iznos poštarine za ovu vrstu dostave je 20,00 Kuna, bez obzira na veličinu pošiljke, težinu pošiljke ili grad u koji se dostavlja. Možete odabrati preporučenu pošiljku i za neka druga vrsta plaćanja, no ovo je najbolja, najbrža i najpovoljnija.
Ovo je najsigurnija dostava i ako ne želite dase Vaša pošiljka izgubi putem, iako je to zaista rijetkost, no događa se, savjetujemo da se osigurate sa preporučenom dostavom.
Kolika je cijena dostave (poštarina)? Cijena poštarina su:
- Plaćanje na račun - slanje "Obična pošiljka": 0 Kuna
- Plaćanje na račun - slanje "Preporučeno": 20 Kuna
- Plaćanje pouzećem - slanje "Pouzećem" (automatski preporučeno): 20 Kuna
- Prioritetno slanje na obje dostave: dodatnih 10 Kuna
- Za ostale dostvave pogledajte prilikom odjave ili nas kontaktirajte.
NAPOMENA! Cijena poštarina je spuštena sa 30,00 Kuna na 20,00 Kuna iz razloga zato što se prilikom slanja "Pouzećem" MORA platiti cca. 8,00-10,00 Kuna prilikom primitka naručenog, na što mi nažalost NE MOŽEMO utjecati, kao što ni NE MOŽEMO PLATITI!
Ali spuštanjem cijene poštarine sa 30,00 Kuna na 20,00 Kuna podmirujemo i taj dio.
Naručio sam, što sada? Nakon narudžbe dobijate potvrdni e-mail narudžbe sa svim potrebnim podacima.
Nakon narudžbe, što je bitno znati? Bitno je znati da ako ste odabrali "Uplata na račun" imate 48h za uplatu, jer nakon toga narudžba se poništava.
U svakom trenutku znati ćete što je s Vašom narudžbom. Nakon primitka uplate, kao i nakon slanja, dobiti ćete potvrdni e-mail o statusu Vaše narudžbe.
Na što trebam obratiti pažnju u potvrdnom e-mailu? Ako ste narudžbu odabrali, odnosno naručili i želite uplatiti na račun, unutar potvrdnog e-maila imate link do podataka za uplatu na račun, a uvijek možete kliknuti na menu u donjem dijelu stranice, gdje se UVIJEK nalazi link do brojeva računa, ali ako Vam treba broj računa, možete i sada odmah kliknuti ovdje: Broj računa za uplatu
Uplatio/la sam, što dalje? Nakon uplate više ne morate činiti ništa, ostalo je sve na nama. Slobodno se opustite i očekujte svoju narudžbu vrlo brzo.
Kako znam da je sa narudžbom sve u redu? Ako ste primili mail nakon narudžbe, provjerite vaše naručene proizvode, te adresu i ostale podatke. Samim primitkom mail-a znaći da je sve u redu sa vašom narudžbom i da smo istu i mi zaprimili, no ako narudžbu niste zaprimili putem maila, molimo Vas da nas kontaktirate.
Što je sa narudžbama "Uplata pouzećem"? Nakon narudžbe "Pouzećem", Apple oprema je obavezna da u roku od 24h pošalje narudžbu. Sve narudžbe "pouzećem" se inače šalje u roku od 12h do 24h nakon narudžbe.
Naručio sam pogrešan artikl, što sada? Ako ste naručili pogrešan artikl, on će biti zamijenjen onim koji ste prvobitno željeli, s tim da pogrešno dobiveni artikl VRAĆATE NATRAG O VAŠEM TROŠKU. U slučaju da je artikl koji ste htjeli kupiti povoljniji od pogrešno kupljenog i dobivenog, onda Vam se novac vraća natrag, a možete izabrati još nešto iz naše bogate ponude kako biste došli do plaćene cijene, a ako je artikl koji ste htjeli kupiti skuplji od onog pogrešno kupljenog, onda morate doplatiti iznos koji je preostao za doplatiti.
Povrat pogrešno kupljenog artikla Artikl MORA biti vraćen kako je i dobiven (u original pakiranju, neotvoren, ako je poslan u svom original pakiranju), a novi artikl (prozivod koji ste prvobitno željeli kupiti) biti će poslan nakon primitka artikla koji vraćate.
Dobio sam pogrešan artikl, što sada? Ako ste dobili artikl koji niste naručili, odnosno ako smo Vam poslali pogrešn artikl, molimo Vas da nas odmah kontaktirate na info@appleoprema.com ili nazovite na +385992200683 i artikl će biti zamijenjen istog trenutka. Ako je artikl poslan zbog naše pogreške, uplatiti ćemo Vam 20 Kuna na Vaš račun, kako biste nam mogli artikl poslati natrag, a Vama će istog dana biti poslan artikl koji ste naručili.
Da li postoji garancija na proizvode? Naravno, Apple oprema na SVE svoje proizvode daje garanciju. Garancija na prozivode razlikuje se od artikla do artikla, a garancija je od 714 dana do životne garancije, naracno sve ovisi od artikla do artikla, kao i tvrtki koje proizvode iste. Vremenski period garancije određenog prozivoda, nalazi se u opisu istog.
Da li je moguće vratiti kupljeno? Naravno. Sve što kupite možete vratiti u roku od 14 dana. Povrat novca je 100% kompletan i vraćamo sve što ste platili. Narudžba se vraća o Vašem trošku. Također, svi proizvodi moraju biti u stanju kakvom ste ih i dobili. U slučaju da artikli nisu u stanju kakve ste i zaprimili (npr. oštećeni), poslati ćemo Vam ih natrag na adresu, a novac se ne vraća ili je povrat novca djelomičan, procjenom o šteti original pakiranja i proizvoda).
Više o povratu artikla možete pročitati ovdje: Povrat artikla